Inredningstrenderna du inte får missa vintern 2021-2022

Du kanske är en sådan som älskar att följa trender och som gärna vill ha det senaste. Eller så är du mer tveksam – ska man inte bara köpa det man älskar? Oavsett hur du känner för inredningstrender så finns det en del tydliga fördelar med dem. När något är trendigt, till exempel en särskild färg, blir det lättare att hitta produkter som matchar varandra. Och dessutom kanske du upptäcker något nytt som du aldrig testat förut.

Se trenderna som förslag. Om du gillar dem, så kör på. Och om inte, så oroa dig inte, det finns något för dig också där ute. Här kommer några inredningstrender för vintern 2021-2022 som vi älskar!

Ton i ton

När det gäller färg märks det att det har varit pandemi ett bra tag. Vi har hunnit lugna ner oss och komma in i någon sorts märkligt vardagslunk. Dulux Colour of the Year för 2022 är en ljus babyblå som kallas Bright Skies. Tänk dig en blå sommarhimmel som man har ljusat upp, så vet du hur den ser ut.

Pastellfärger som Bright Skies är väldigt trendiga just nu, och särskilt snyggt blir det om du låter dem gå ton i ton. Genom att använda ljusa färger som har ungefär samma mättnad och ljushet kan du lätt kombinera pastelltoner i alla möjliga färger.

Kudde med mönster

Kudden Alberte gör det lätt för dig att ge ditt hem en nedtonad pastell-look. Utgå från blommornas olika färger när du stylar resten av vardagsrummet för en enhetlig känsla.

Måla taket

Det här att måla taket vitt är egentligen rätt tråkigt, eller hur? Vilken tur att trenden börjar vända. Om du är vågad av dig kan du satsa på en storblommig, dramatisk tapet som får gästerna att gapande stirra upp i taket. Eller så kan du välja att måla taket i samma färg som väggarna.

Särskilt för sovrum är det här en inredningstrend som passar perfekt. Du kan då få till en mörk, mysig kokong specialdesignad för djup nattsömn och härliga sovmorgnar. Det får också dina taklampor att synas på ett helt annat sätt.

Läs fler tips på hur du målar taket här.

Växtlighet

Växttrenden hänger med, och du behöver absolut inte kasta ut dina sticklingar och din favoritmonstera för att fortsätta vara trendig. Men en kul twist på hela växttrenden är att vi nu börjar ge oss ut i naturen och plocka. Genom att ta in kvistar, gräs och annat som finns runt omkring oss (även på vintern) får vi en fin anknytning till området vi bor i. Och vet du vad det bästa är? Det är gratis!

Vi älskar att sätta våra fynd i den fina vasen Stråvalla.

Växter

 

Här är några tips på fina saker att plocka in från naturen:

  • Torra, stora kardborrar
  • Rönnkvistar med bär (om det går att hitta kvistar utan att bryta från träden)
  • Högt gräs och vass

Varma neutrala toner

Grått var väldigt inne i fasligt många år, men nu har den grå trenden gett med sig och släppt fram varmare neutrala färger. Tänk linne och creme så är du på rätt spår. De mjuka nyanserna går att använda på allt från möbler till bordslampor. Dessutom ger det hemmet en naturlig och hemtrevlig känsla.

Inspired by Nature

Är du ute efter att läsa mer om inredningstrender vintern 2021-2022 kan vi rekommendera den ljuvliga boken Inspired by Nature. Där finns många härliga neutrala toner att inspireras av för ett naturligt hem som får dig att må bra.